2014. április 1., kedd

John F. Nash Jr. és a pop-ipar

Tisztelettel jelentem, hogy nem azért vagyok súlyos bejegyzés-elmaradásban, mert nem történik semmi, hanem, mert éppen nem látszom ki a tennivalóból szőtt takaró alól. (Micsoda metafora!!! [ez meg micsoda alliteráció :D ] Ha Mohácsi tanár úr olvasná a blogomat, biztosan megkönnyezné...) 
Ne értsetek félre, nem panaszkodom, mert király a buli! :D
Napok óta próbálok keríteni egy játékboltot a környéken, de egyszerűen nem találok. Egy 120.000 fős város központjában élek, és nincs 40 perc sétán belül egy játékbolt. A másik jelentős kudarcom az elmúlt napokból, hogy nem sikerült eddig kiderítenem, hogy miről kapta a nevét a via Borfuro. Igaz, még élő személynek nem tettem fel a kérdést, de majd megérdeklődöm Flavia-tól, aki amellett, hogy kitűnően beszél angolul, még helyi ember is. (Bár játékboltot Ő sem tudott mondani a közelben.) És nem mellesleg elég cool neve van... :D
Továbbra is rajongok a hétfő reggeli játékelmélet órákért, e hét elején például megoldottunk egy problématípust, amivel John Nash professzornak is olyannyira meggyűlt a baja, hogy Shapley oldotta meg. Így már azért jelentősen könnyebb dolgunk volt persze, mint Nash professzornak. 


Mivel a hétvégéből kimaradt a rejtvény, most hoztam Nektek egyet:
Hány olyan matematikai egyenlet, megoldási út, feladat, szemléltetés, stb szerepel a "Csodálatos elme" című filmben, amelynek köze van John Nash professzor munkásságához?

Van errefelé egy olyan rádióállomás, ami TV csatornával is rendelkezik, így közelebbről ismerkedem - általában ebéd közben - a helyi popzenei felhozatallal.
Íme pár szelet a tortából:
És jelen kedvencem ebben a kategóriában:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése