2014. március 4., kedd

Mulasztás

Tudjátok, mi a durva!? Nem beszéltünk tegnap az Oscar-díjakról, meg a kapcsolódó ruhakölteményekről! Röviden összefoglalva: Meryl idén kivételesen nem nyert, ezzel szemben Leo és Amy Adams szokásához híven nem nyert semmit. Emellett Ellen DeGeneres ismét hozta a formáját: 
"I'm not saying movies are the most important thing in the world because we all know the most important thing in the world is youth. But really, we know that the most important thing in life is love and friendship and familly. And if people don't have those things, they usually get into show business."
Hogy a Gravitáció mitől örvend ekkora népszerűségnek, azt éppen nem tudnám megmondani. Tulajdonképpen nem rossz film, de annyira nem is jó, hogy ennyi díjat kapjon. Igaz, nem is a legjobb filmek szokták kapni a legtöbb Oscart. ;) De legalább "A Föld után" című rettenet elnyerte jutalmát az Arany Málna gálán. Kiegyezhetünk egy döntetlenben! :)

Most, hogy sikeresen behoztuk a lemaradást, elárulom, hogy a kolesz recepciósát is Marco-nak hívják. Reggel nagyon kedves volt, és mondta, hogy szerdán lesz takarítás, és amennyiben nem vagyok elégedett az eredménnyel, szóljak Neki bátran, majd intézkedik. Úgy fest, ez is megoldódik szépen. :)
Már folyékonyan megértetem magam az olaszokkal, és egyre kevesebb spanyol kifejezést használok, szépen lassan áttérek az olasz megfelelőkre. ;) Új pincérfiú volt ma a bárban, de minden hozzám intézett szavát értettem, sőt, válaszoltam is, ha kérdezett. A kis pizzázó főnökével, szintén Marco, is probléma nélkül "elcsevegtünk" arról, hogy mit kérek ma vacsorára. Alakul ez is, mint púpos gyerek a prés alatt. :)

1 megjegyzés: