2014. április 23., szerda

A 3. emelet rejtélye

Örömmel jelenthetem, hogy éremesélyeshez méltóan biztosan dobogós helyen végeztem a mai játékelmélet vizsgán! :) Holnap már pontos adatokat fogok tudni, addigra minden (dopping) teszt eredmény megérkezik, bár információim szerint, egyikünk sem használt tiltott szereket. ;) 
Ezen felbuzdulva viszonylag sokáig maradtam az irodában, de intenzíven kezdett sötétedni az ég, így nekiiramodtam, nehogy elcsípjen az eső. 100 m-rel indultam később a kelleténél, így kellemesen elbeszélgettem vacsora után az eladólánnyal, és az eső miatt szintén ott ragadt (szemrevaló) fogorvossal. Igazán romantikus percek voltak ezek! :D Szakadó jégeső, villámlás-dörgés, mellkaszúzó harangzúgás, és még az "Under pressure" is megszólalt a rádióban... <3
Pár csepp a hangulatból Nektek is:

Említettem még valamikor a blog elején, hogy nehezen meghatározható, hányadik emeleten is van a szobám. A lift számozása még nem zavarna, mert 20 évet éltem le az életemből a 9. emeleten, ahova a lift 8-as gombjának megnyomásával lehetett feljutni, de itt van még két csavar a rendszerben. Nem csak egyszerűen elcsúszott a számlap, hanem kulcs zárja a 3. emeletre vezető gombot, de aki figyelmesen követi a lépcsőházban a számozást, rájön, hogy nincs 3. emelet. Hova juthat tehát az, akinek van kulcsa a lifthez, és elindul a harmadikra? Egy ilyen nap után az tűnik "racionális" magyarázatnak, hogy a helyi varázslótanoncok így jutnak el az olasz Hogwarts-ba, és nem varázspálcát kapnak, hanem kulcsot. (És egy harangot, mert anélkül itt létezni sem lehet...)


1 megjegyzés: