2014. február 24., hétfő

Helpdesk

Már Zorro-val indult a napom az irodában. A tegnapi fáradalmak után betántorogtam hajnali 9:05-kor, nagyjából ekkorra végzett a takarítónéni a reggeli felmosással, és csúnyán is nézett rám, hogy mit keresek itt ilyenkor, csak összejárkálom a folyosót. Igyekeztem a legkevesebb felfordulást okozva kinyitni az iroda ajtaját, amikor egy barna hajú Dr. Hodgins forma srác kétségbeesett arccal kezdett hozzám olaszul beszélni. Sejtettem, hogy keres valamit, sőt azt is kivettem, hogy egy irodát, de azt már nem értettem, melyiket. Az egész egyetemen összesen három irodáról tudom, hogy kik tartoznak hozzá, de azért segítő szándékkal felajánlottam, hogy amennyiben elmondja angolul, van esélyünk egy hajszállal több sikerre. Ő azonban a post grad. irodát kereste, amiről azt sem gondoltam volna, hogy egyáltalán létezik, de nagyon hálásan megköszönte, hogy legalább megpróbáltam Neki segíteni, ráadásul pitymallatkor. Ettől a perctől vált információs pulttá az irodánk, de hála Istennek, Elena sokkal közelebb ül az ajtóhoz, ráadásul a nyelvet is beszéli, sőt, többet tud az irodákról, mint én, így készséggel útba igazított minden érdeklődőt. Én a nyelvtani szempontból kevésbé kötött feladatokból igyekeztem aktívan kivenni a részem, mint pl visszaadtam egy hölgy éppen az orrom előtt elejtett kulcscsomóját, felvettem egy őszinte gyermeki dühből földhöz vágott cumit, illetve párszor megtartottam az ajtót az áramló tömegnek. :Z
Mikor hazaértem, megdöbbenve olvastam a liftajtóra helyezett kis papíron, hogy a ma estére tervezett dékáni látogatás, előre nem várt elfoglaltságok miatt elmarad. Bánatomban átöltöztem, és nekivágtam azóta kicsit meghosszított futókörömnek, és majd belepusztultam a hegybe, de végül legyőztem. ;) Nyilván mindnyájatokat érdekli, mit hallgatok futás közben, én meg - mint ez pár sorral feljebb már kiderült - éppen nagyon jófej hangulatban vagyok, így megosztom Veletek ezt a nélkülözhetetlen információt:
Szóval erre szoktam elkerülni a tüdőbajt, de nem tudom pontosan, kinek/minek szól momentán... Tételezzük fel, hogy magának a Futásnak küldöm ezt a dalt, hiszen van egy erőteljes "se Veled - se nélküled" vonása a kettőnk közötti kapcsolatnak! ;) (A részleteket majd kibeszélem magamból a pszichológusnál :D)

3 megjegyzés:

  1. elég erős ütemet diktál ez a dal... hegynek fölfelé... kemény vagy, Évesz, mint a kád széle :) Kitartás!

    VálaszTörlés
  2. hogyha emelni akarod a tétet:
    http://www.youtube.com/watch?v=C06Z0Oe64fc&list=PL04C7538D3DE72D3C
    barátságos, helyi srácok, mély filozófiai mondanivalóval :)

    VálaszTörlés
  3. Köszi, G! Ennyire még nem vagyok hegyikecske, de nem rosszak a fiúk! ;)
    Az a jó a páros lüktetésben, hogy egészen jól lehet rá futni két lábbal. :)

    VálaszTörlés